μυκητες νυχιων

Θεραπεύστε με το ξύδι τους μύκητες των νυχιών

Υγεία

Θεραπεύστε με το ξύδι τους μύκητες των νυχιών

Υπάρχουν πολλών ειδών θεραπείες που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα για την αντιμετώπιση των μυκήτων των νυχιών. Μια από αυτές είναι η χρήση ξυδιού η οποία έχει διαδοθεί από στόμα στόμα και αναφέρεται ότι είναι ένας από τους πιο γνωστούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε τους μύκητες των ποδιών.

Είτε το λευκό ξύδι είτε το ξύδι μηλίτης, αυτή είναι ίσως ο πιο οικονομικός -αν και αρκετά χρονοβόρος – τρόπος θεραπείας που αποσκοπεί στην εξάλειψη μυκητιασικών λοιμώξεων των νυχιών.

Όπως αναφέρει και το mikitiaseis.gr για τους μύκητες νυχιών, οι περισσότερες θεραπείες με ξύδι συνιστούν να κάνετε καθημερινά ποδόλουτρα σε ένα διάλυμα που θα περιέχει 50% νερό και 50% ξίδι.

Προτείνεται να εναλλάσσετε και να αναμειγνύετε ζεστά λουτρά και κρύα λουτρά, αν και σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να κρατάτε τα πόδια σας εμβυθισμένα για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Οι άνθρωποι που έχουν δοκιμάσει επιτυχώς αυτή τη θεραπεία συνιστούν 3 λουτρά την ημέρα, το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ.

Πως λειτουργεί το ξύδι ενάντια στους μύκητες;

Η οξύτητα του ξιδιού ανακουφίζει από την φαγούρα και τη δυσάρεστη αίσθηση που προκαλούν οι μύκητες ενώ επίσης εξισορροπεί το PHτης περιοχής που είναι απαραίτητο για την καταπολέμηση των μυκήτων, τον μικροοργανισμό που είναι υπεύθυνος για τον μύκητα των ποδιών.

Το ξίδι είναι ένα πολύ όξινο υγρό, που προκύπτει από την οξείδωση αιθανόλης σε ζυμωμένο χυμό φρούτων, μηλίτη, μπύρα, κρασί και άλλα υγρά που περιέχουν αλκοόλ.

Είδη ξυδιού για την αντιμετώπιση των μυκήτων

Υπάρχουν πολλά είδη ξυδιού, όπως ξύδι βύνης, μηλόξυδο, ξύδι μηλίτης, ξίδι από φρούτα, ξίδι από βύσσινο, ξίδι από ρύζι, ξύδι καρύδας, ξύδι από ζαχαροκάλαμο, ξίδι από σταφίδα, ξύδι μπύρας, ξύδι από μέλι, κινέζικο μαύρο ξίδι .

Το ξίδι μπορεί να  θεραπεύσει τους μύκητες των νυχιών ανεξάρτητα από το είδος του ξυδιού που θα χρησιμοποιήσετε και αν αυτό χρησιμοποιείτε στη μαγειρική ή όχι.

Η ιστορία του ξυδιού

Ωστόσο, το ξίδι έχει χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς από την αρχαιότητα. Στην Κίνα, ήταν η συνταγογραφούμενη φαρμακευτική αγωγή για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού, ενώ στην Ελλάδα τα αρχαία ιατρικά κείμενα ανέφεραν τις διαφορετικές χρήσεις και ιδιότητες του ξιδιού.

Σήμερα, το ξίδι μηλίτης μηλίτης (ACV) είναι το πλέον χρησιμοποιούμενο για τη θεραπεία μυκητιασικών λοιμώξεων, που είναι πιο χρήσιμο ως στυπτικό από τον πάγο.

Οι θεραπευτικές χρήσεις του μηλόξυδου

Το μηλόξυδο μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή, άρα και τον πόνο που σχετίζεται με ορισμένα στάδια μυκητιασικών λοιμώξεων. Σε συνδυασμό με το υπεροξείδιο του υδρογόνου (H2O2) το μηλόξυδο σκοτώνει τα βακτηρίδια και τους ιούς.

Μπορούμε να πούμε ότι οι μύκητες είναι ένα είδος βακτηρίων που προκαλούν τη μυκητιασική λοίμωξη γι΄αυτό και η θεραπεία τους με το μηλόξυδο είναι εφικτή.

Μερικοί άνθρωποι αναφέρουν ότι η χρήση οποιουδήποτε ξιδιού απευθείας στη βάση του νυχιού δύο φορές την ημέρα, είναι μια ακόμα καλύτερη τακτική από τα ποδόλουτρα.

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ξύδι θα παραμείνει στη θέση του αρκετά για να επωφεληθείτε από τη δράση του. Μόλις 2 σταγόνες ξύδι θα μπορέσουν βελτιώσουν την κατάσταση και τελικά μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τους μύκητες.

Σας προτείνουμε να βάζετε πολύ μηλόξυδο σε ένα βαμβάκι, να το τοποθετείτε επάνω στο μολυσμένο με μύκητες νύχι, έπειτα να το συγκρατείτε με κάτι στη θέση του -όπως κάποια κολλητική ταινία- και να φοράτε κάλτσες ή γάντια.

Το ξίδι είναι όξινο, ενώ ο μύκητας των νυχιών δεν έχει όμοια όξινα περιβάλλοντα.

Το ξύδι είναι μη τοξικό και έτσι το πόσιμο ξίδι δεν θα σας βλάψει, αν και η γεύση αλλά και η μυρωδιά του δεν είναι πάντα ευχάριστη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *